Friske jordbær og rabarbar smager skønt, og fungerer rigtigt godt i kager og som desserter. Se en opskrift på lækre jordbær/rabarber muffins.
Har du friske jordbær og rabarber i haven, har du grundingredienserne til at skabe mirakler i køkkenet. Jordbær og rabarber mixet, smager nemlig udsøgt, og fungerer rigtigt godt i kager, desserter, marmelade, grød, saft og meget mere.
En af de lækre ting du kan trylle frem, er jordbær/rabarber muffins. De vil gøre lykke ved ethvert kaffebord. Desuden er de nemme og hurtige at lave.
Opskriften herunder giver cirka 10-12 muffins.
Ingredienser:
100g margarine
3/4 dl mælk
2 æg
1,5 dl sukker*
1-2 tsk vanillesukker*
1 tsk bagepulver
2,5 dl hvedemel
1,5 spsk. kartoffelmel
2 dl friske jordbær
3 dl rabarber
* Indholdet af sukker kan øges/mindskes en smule alt afhængig af hvor syrlige rabarberne er.
Fremgangsmåde:
- Smelt margarine i en kasserolle og tilsæt mælken. Margarine og mælken varmes op, men må ikke bringes i kog.
- Pisk æg og sukker sammen i en skål.
- Bland mel, kartoffelmel, sukker og vanille sammen i en anden skål.
- Bland roligt det opvarmede margarine/mælk og melblandingen ned i den piskede ægblanding.
- Jordbær og rabarbar skæres ud i tern og blandes sammen med dejen.
- Lad dejen hvile lidt.
- Dejen hældes herefter i muffinforme, og bages ved ca. 225 grader i 10-12 minutter.