Agurkesalat som vor mor laver den

Der er fuld gang i drivhuset, og agurker og krydderurter vrimler frem. I de perioder hvor agurkerne giver rigtigt godt, kan du overveje at sylte agurkerne, eller lave en gang hjemmelavet agurkesalat til kyllingestegen.

Det er nemt, og er en god måde at få brugt overskudsagurkerne, så de ikke går til spilde. Endvidere kan de syltede agurker holde sig længe, så du kan sagtens sylte dem nu, selvom de først skal bruges til jul.

Herunder kommer to simple opskrifter på agurkesalat på råsyltede agurker. 

Agurkesalat

Ingredienser:
1/2 l eddike
600 g sukker
Et skvæt atamon
Agurker

Vej sukker af og kom det op i en stor skål. Herefter tilsættes eddiken. Blandingen røres rundt og sukkeret vil blive opløst i eddiken. Du kan allerede her smage til om blandingen har den ønskede surhed/sødme, som du kan lide. Bland så et skvæt atamon i. 
Til sidst skæres agurkerne i skiver og puttes op i skålen. Rør rundt i blandingen med jævne mellemrum, og put den evt. på glas, afhængigt af hvor meget der er.

Råsyltede agurker

Ingredienser:
1 kg agurker
75 g salt
1/2 l eddike
600 g sukker
Atamon

Råsyltede agurker laves langt hen ad vejen på samme måde som agurkesalaten herover. I eddike og sukkerblandingen puttes desuden salt. Agurkerne skæres i skiver, eller stykker (som eks. asier).

Glassene som du vil have de råsyltede agurker i, renser du med kogende vand og atamon. Skold først glassene med kogende vand, og når de er kølet lidt af, putter du et godt skvæt atamon i hvert glas, sætter låg på og lader dem stå lidt. Herefter vender jeg glassene et par gange, så der også kommer vand og atamon i lågene. Tøm herefter glassene, og når de er kølet lidt ned, kan du putte dine agurker og væde op i glassene.

Det smager super godt, og slår købt agurkesalat og syltede agurker med mange længder.

Agurkesalat - eddike, sukker, atamon og agurker

 

Kender du en god opskrift med agurker, så del den endeligt i kommentarfeltet herunder.

Lækre jordbær/rabarber muffins med friskplukkede rabarber fra haven

Opskrift på jordbær / rabarbar muffinsFriske jordbær og rabarbar smager skønt, og fungerer rigtigt godt i kager og som desserter. Se en opskrift på lækre jordbær/rabarber muffins.

Har du friske jordbær og rabarber i haven, har du grundingredienserne til at skabe mirakler i køkkenet. Jordbær og rabarber mixet, smager nemlig udsøgt, og fungerer rigtigt godt i kager, desserter, marmelade, grød, saft og meget mere.

En af de lækre ting du kan trylle frem, er jordbær/rabarber muffins. De vil gøre lykke ved ethvert kaffebord. Desuden er de nemme og hurtige at lave.

Opskriften herunder giver cirka 10-12 muffins.

Ingredienser:

100g margarine
3/4 dl mælk
2 æg
1,5 dl sukker*
1-2 tsk vanillesukker*
1 tsk bagepulver
2,5 dl hvedemel
1,5 spsk. kartoffelmel
2 dl friske jordbær
3 dl rabarber

* Indholdet af sukker kan øges/mindskes en smule alt afhængig af hvor syrlige rabarberne er.

Fremgangsmåde:

  1. Smelt margarine i en kasserolle og tilsæt mælken. Margarine og mælken varmes op, men må ikke bringes i kog.
  2. Pisk æg og sukker sammen i en skål.
  3. Bland mel, kartoffelmel, sukker og vanille sammen i en anden skål.
  4. Bland roligt det opvarmede margarine/mælk og melblandingen ned i den piskede ægblanding.
  5. Jordbær og rabarbar skæres ud i tern og blandes sammen med dejen.
  6. Lad dejen hvile lidt.
  7. Dejen hældes herefter i muffinforme, og bages ved ca. 225 grader i 10-12 minutter.